ЈКП Наш дом

Obaveštenje za korisnike sistema za vodosnabdevanje „Rzav“

Poštovani korisnici,

Javno komunalno preduzeće „Naš Dom” Požega apeluje na korisnike da racionalno koriste vodu odnosno da vodom za piće ne navodnjavaju poljoprivredna dobra, zalivaju zelene površine, rashlađuju pločnike, pune bazene i sl. Neophodno je naglasiti da je sistem za vodosnabdevanje opštine Požega projektovan za upotrebu u domaćinstvima, a ne za potrebe poljoprivrede.

Nadležne službe  preduzeća, u zavisnosti od razvoja situacije na terenu, razmotriće mogućnost da se prema onima koji u vreme crvenog meteo-alarma prekomerno troše vodu, preduzmu određene kaznene mere propisane odgovarajućim zakonkim i podzakonskim aktima.

Odredbama Odluke o snabdevanju vodom za piće, prečišćavanju I odvođenju otpadnih voda na teritoriji Opštine Požega (“Službeni list opštine Požega”, broj 2/2020 i 10/2020) propisano je da se navodnjavanje poljoprivrednih poseda smatra nenamenskom potrošnjom vode i isto se mora sankcionisati.

Najopterećeniji sistem za vodosnabdevanje je u delu Rasne, Uzića, Gorjana, Visibabe, Radovaca, Milićevog sela i Svračkova.

                                                                                               JKP „Naš dom“ Požega